Gevelrenovatie

Gevelreiniging

Gevelreiniging is het proces waarbij de buitenkant van een gebouw wordt schoongemaakt en vrijgemaakt van vuil, vlekken en verontreinigende stoffen. Dit wordt gedaan d.m.v. stoom op hoge druk. Het verwijdert 80% van de vervuiling zonder de steen te beschadigen. Als extra beschermlaag kan er een transparante en waterafstotende laag (hydrofuge) worden aangebracht.

Impregneren (Hydrofuge)

Gevelimpregnatie is een proces waarbij een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur van een gebouw wordt aangebracht. Deze vloeistof dringt diep in de poriën van de stenen en laat tegelijkertijd een waterafstotende laag achter. Dit beschermt de gevel tegen vocht, schimmels, mossen en ander vuil. Het is echter belangrijk om te weten dat gevelimpregnatie niet definitief is en ongeveer elke tien jaar moet worden herhaald. Het is belangrijk om de gevel in goede staat te houden of te reinigen voordat u deze impregneert.

Scheurherstel

Waarom?

  • De wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies.
  • De speciaal ontwikkelde vorm van de spiraalankers garandeert een optimale verbinding tussen de gescheurde muurdelen.
  • Met de bijbehorende ankermortel ontstaat een uitstekende hechting van de spiraalankers met het metselwerk. De mortel wordt in de voegen aangebracht met een spuitpistool voorzien van een brede spuitmond.
  • Door zijn speciale vorm zorgt het spiraalanker voor de nodige flexibiliteit om eventuele beweging van het metselwerk op te vangen.

De voordelen op een rijtje:

  • Geen sloop- en herstelwerk. De bestaande stenen kunnen blijven zitten.
  • Beschadigde stenen in het metselwerk worden met restauratiemortel in de juiste kleur gerepareerd.
  • De tweecomponenten ankermortel is zo ontwikkeld dat er een uitstekende hechting ontstaat tussen het spiraalanker en het metselwerk. Voorwaarde is wel dat de oorzaak van de scheurvorming is weggenomen, met andere woorden de situatie ter plekke moet gestabiliseerd zijn..
  • De wapening is gemaakt van roestvast staal, zodat roestvorming uitgesloten is.

Vraag hier uw gratis en vrijblijvende inspectie + offerte aan!

  • Bouwjaar, Aantal m²,...

Waarom kiezen voor ECOPROTECT?

Uitvoering door zaakvoerders zelf.

Wij staan volledig zelf in voor de planning, administratie en uitvoering van de werkzaamheden. Wij doen alles in eigen beheer en laten het werk niet door derden uitvoeren.

ATG-gekeurde aannemer en producten.

Wij zijn ATG-gekeurd (erkende installateur) net als onze producten (UniPearls++ & UniGlue).

Betrouwbaar.

Vanaf dag 1, weet u, tijdens ons eerste gesprek en metingen voor de offerteaanvraag, met wie u te maken heeft. Wij staan voor correcte afspraken en gaan altijd uit van een win-win formule.

Nauwkeurig.

Wij geven de garantie dat alle werken nauwkeurig, met de juiste producten en volgens de wettelijke voorwaarden worden uitgevoerd.

Proper.

Wij hebben respect voor uw privé- woonsituatie. Wij ruimen alles netjes op en staan bekend om onze afhandeling en het proper achterlaten van de werklocatie.