Dak/zoldervloerisolatie

Dak- of zoldervloerisolatie? Waarom?

Volgens de Vlaamse dakisolatienorm moet elke woning tegen 2020 dakisolatie (of zoldervloerisolatie) hebben. Met dakisolatie kunt u heel wat energie besparen. In een goed geïsoleerde woning is er minder verwarming nodig. Maar liefst 30 – 35% van uw warmte gaat verloren gaan via een ongeïsoleerd dak. Het isoleren van uw dak kan ervoor zorgen dat uw energiefactuur daalt met 25 – 30%.

Plaatsen van de isolatie

Bij het gebruik van PIR platen worden de naden zorgvuldig met tape afgeplakt en vervolgens wordt het geheel aan de kanten afgeschuimd.

Isolatietypes

KNAUF MULTIFIT035 GLASWOL

De Knauf multifit platen zijn speciaal ontwikkeld voor de thermische en akoestische isolatie van hellende daken en in combinatie te gebruiken met Knauf LDS dakschermen. Door de grote zijwaartse elasticiteit klemt het product zich vast tussen de balkenlaag waardoor geen extra bevestigingen moeten worden aangebracht. Hierna plaatsen we eventueel nog een Knauf LDS dampscherm om een perfect thermisch en akoestisch resultaat te bekomen.

UNILIN UTHERM PIR ISOLATIEPLAAT

Utherm PIR plaat, tand-en groef, is een 100 % CFK's, HCFK's of HFK's -vrije isolatieplaat met een kern uit hard polyisocyanuraat schuim, bekleed aan beide zijden met een meerlaags gasdicht aluminium complex. De tand en groef ultra fit randafwerking en de ALU tape zorgen voor een winddicht schild. De harde pir plaat kan niet aangetast worden door vocht vanwege ingebouwd dampscherm en gesloten celstructuur.

KNAUF LDS100 dampscherm

Dampscherm op basis van polyethyleenfolie geschikt voor alle standaardtoepassingen. Dankzij de hoge dampdiffusieweerstand zal LDS 100 de damp quasi volledig tegenhouden.

IQ3 CELLULOSE

IQ3 cellulose is thermische en akoestische isolatie uit cellulosevezels, gerecycleerd uit krantenpapier. Het krantenpapier wordt ruw gehakseld, gemengd met minerale zouten. Hieruit ontstaan onbrandbare papiervlokken. Deze zijn rotbestendig en resistent tegen ongedierte en schimmelvorming. Deze langvezelige vlok overtuigt door een extreem lage warmtegeleiding en een groot zettingsvermogen zelfs bij grote isolatiediktes. IQ3 cellulose is niet giftig, bevat geen schadelijke stoffen of toevoegingen en voelt zacht wollig en warm aan. Het geeft geen huiduitslag, is niet agressief en wordt als een sympathieke isolerende stof aanbevolen.

Mogelijkheden dakisolatie

Uthermisolatieplaat zonder onderdak

Knauf tussen de kepers, afgewerkt met Uthermisolatieplaat

Knauf tussen de kepers, afgewerkt met Knauf LDS100 dampscherm

Premies 2024

1. Mijn verbouwpremie

Bovenop de besparing op uw energiefactuur ontvangt u ook isolatiepremies. U kan momenteel beroep doen op twee premies:

 

1. Mijn verbouwpremie u heeft recht op premie die gebaseerd is op het gezamenlijk belastbaar netto inkomen. Concreet zijn er volgende 3 groepen:

 

  • Laagste inkomenscategorie: 50% van het factuurbedrag exclusief btw
  • Midden inkomenscategorie: 35% van het factuurbedrag exclusief btw
  • Hoogste inkomenscategorie: 8 euro per m²

 

U kan uw premie zelf simuleren op de website van de Vlaamse overheid via SIMULATOR 2024.

Let op! Een beschermde afnemer heeft recht op een premie van 10,5 euro per m².

2. Gemeentelijke premie

Mogelijks geeft uw gemeente nog een extra premie. Dit kan u terugvinden via Officiële website van Vlaamse Overheid.

ECO PROTECT heeft al heel wat werven succesvol afgerond. Bekijk vooral hier wat voorbeelden en referenties van dakisolatie installaties.